Gunther Krichbaum, presedintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, i-a trimis joi o scrisoare prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, in care critica dur guvernul Romaniei pentru investigarea Laurei Codruta Kovesi de catre sectia pentru magistrati, scrie G4Media.ro, citat de Digi24.

Gunther Krichbaum ii cere lui Timmermans sa declanseze procedura care a inceput deja in cazul Poloniei si Ungariei.

"Ce alti pasi viitori in directia demontarii statului de drept se mai asteapta din partea Guvernului Romaniei pana cand Comisia va declansa procedura pentru activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene?", a spus Krichbaum.

Krichbaum mai arata in scrisoare ca prin acest dosar a fost incalcata "o linie rosie".

"Initierea anchetei judiciare este foarte clar motivata politic, pentru a torpila candidatura foarte promitatoare a Laurei Kövesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Aceasta manevra imi aminteste de timpurile intunecate al dictaturii comuniste, pe care credeam ca Romania le-a depasit de mult", a mai spus presedintele comisiei pentru Afaceri Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.