Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, duminica, pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, in al treilea meci al intalnirii de Cupa Federatiei dintre Cehia si Romania, de la Ostrava. Dupa acest rezultat, Romania conduce Cehia cu 2-1, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale.

Halep a castigat intalnirea de cinci stele din aceasta faza a Cupei Federatiei, in care s-au infruntat doua dintre jucatoarele cele mai bune din lume, scrie News.ro.

A fost o partida de o calitate ridicata, intre serviciul tare al sportivei cehe si returul bun al romancei, intre forta si mobilitate, intre calmul Karolinei Pliskova si temperamentul vulcanic al Simonei Halep. Totusi, desi este mai scunda cu 18 centimetri, Simona Halep nu a servit mai prejos decat rivala ei, cel putin in prima parte a meciului. Halep a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca si Mihaela Buzarnescu, sambata, cu Pliskova.

A returnat lung, nu a respins serviciile bubuite ale jucatoarei cehe, a macinat reverul acesteia cu mingi cu profunzime si amplitudine. Romanca a alergat mult, ca in perioada de forma maxima, de anul trecut, semn ca problemele la spate sunt o amintire, a reusit puncte din pozitii imposibile, si cu reverul in lung de linie si cu lovitura de dreapta in diagonala, lovituri care i-au amutit pe fanii cehi din tribune si i-au ridicat in picioare pe cei romani.

Partea negativa in jocul Simonei Halep ramane scaderea concentrarii in momentele cheie, tratarea cu superficialitate si fara inspiratie a unor lovituri ce par usoare la prima vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.