Facand referire la cazul Laurei Codruta Kovesi, care candideaza la sefia Parchetului European, europarlamentarul Monica Macovei sustine ca este atipic pentru un stat membru sa nu-si sustina candidatul.

"Este atipic pentru un stat membru sa nu-si sustina candidatul, mai ales un candidat care a trecut de doua audieri ale comisiei de selectie, o comisie formata din judecatori de curti supreme din alte state, fosti judecatori de la Curtea din Luxemburg, persoane total independente care au validat-o din punct de vedere profesional. Va fi o rusine. Guvernul, ambasadorii, europarlamentarii, indiferent de culoare, ar trebui sa o sustina in acelasi glas. Kövesi e prima alegere, dupa cum scrie in scrisoare, e cea mai buna.

A fost cazul Poloniei: actualul guvern de la Varsovia (…) nu l-a sustinut pe Donald Tusk la presedintia Consiliului (…) doar romanii si polonezii se pun in situatii de acest fel. Inteleg ca-i macina, ca au vrut sa scape de ea, si se trezesc cu ea procuror-sef care se ocupa cu dosare de fraudare a fondurilor europene. Teldrum ce este? Nu este o frauda cu fonduri europene de peste 20 de milioane de euro?", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.