Europarlamentarul roman Monica Macovei este de parere ca in cazul in care Tudorel Toader nu o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru postul de sef al Parchetului Eruopean, care a dovdit ca este bine pregatita, inseamna ca ministrul Justitiei tradeaza interesele tarii.

"Laura Codruta Kovesi a fost selectata pentru functia de Procuror European pe criterii strict profesionale, alaturi de alte doua persoane. In timp ce Toader o dadea afara, ca sa multumeasca grupul infractional organizat aflat la putere, iata ca dna Kovesi a fost cea mai buna si a ajuns in varful piramidei pentru functia de Procuror European Sef, dupa mai multe evaluari obiective.

Acum Toader sa-si dea demisia si sa stea toata viata cu capul plecat.

Daca Toader nu va sustine candidatura unui procuror roman, care a dovedit ca este bine pregatit, pentru conducerea EPPO, atunci tradeaza interesele tarii.

Eu votez pentru dna Kovesi", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Toader se opune numirii lui Kovesi la Parchetul European

Reactia survine dupa ce ministrul Tudorel Toader a mentionat ca se opune numirii lui Kovesi la Parchetul European. "Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de catre Laura Codruta Kovesi in detrimentul cetatenilor, in detrimentul statului de drept. In Franta sau in Germania, un procuror nu ar putea sa comita atatea abuzuri, pentru ca ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar daca in zilele de joi si vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea ministrilor de justitie din statele membre ale UE, maine dimineata voi trimite decizia CCR privind demiterea din functie, fiecarui ministru de justitie", a spus Toader pentru stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.