Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca "probabil domnul Dragnea s-a expus prea mult la soare in perioada in care ar fi trebuit sa se ocupe de adoptarea bugetului de stat, sa convoace sesiune extraordinara si din cauza asta nu stie ca este suficient sa te expui la soare ca sa nu mai ai nevoie de vitamina D".

"Se pare ca si Liviu Dragnea a intrat in opozitie fata de propriul Guvern. Readuc aminte ca bugetele serviciilor, asa cum sunt ele in proiectul de buget initiat de Ministerul Finantelor, sunt rezultatul unui aviz care a fost dat in CSAT, ori doamna Viorica Vasilica Dancila este vicepresedinte CSAT, ministrul Apararii, ministrul de Interne si multi alti ministri sunt membri in CSAT. Cred ca in CSAT doua treimi din membri sunt reprezentantii Guvernului. Ca atare, nu inteleg nemultumirile lui Liviu Dragnea, ar trebui sa vorbeasca cu colegii sai de Guvern privitor la acest subiect. (...)

Aia cu vitamina D, probabil domnul Dragnea s-a expus prea mult la soare in perioada in care ar fi trebuit sa se ocupe de adoptarea bugetului de stat, sa convoace sesiune extraordinara si din cauza asta nu stie ca este suficient sa te expui la soare ca sa nu mai ai nevoie de vitamina D. Poate considera ca are nevoie in continuare de vitamina D", a declarat liberalul, citat de jurnalul.ro.

Orban, despre proiectul de lege privind bugetul de stat: E unul "science-fiction"

"Este un buget cladit pe nisip si care nu are un fundament solid. Bugetul este construit pe niste indicatori care sunt scosi din burta si in conflict total cu realitatea si anume cresterea economica de 5,5% este o poveste a baronului Munchausen, toate institutiile internationale au evaluat cresterea economica pe anul 2019 la sub 4%, iar in conditiile Ordonantei 114 previziunea noastra este ca aceasta crestere economica nu va depasi 3,5%.

De asemenea, estimarea ratei inflatiei la 2,8% este o minciuna gogonata, pentru ca anul trecut rata inflatiei a fost 4,6% si este imposibil, in conditiile asteptatului puseu inflationist provocat de caderea dramatica a leului in raport cu euro si de consecintele asupra pretului energiei a prevederilor din OUG 114 care suprataxeaza companiile din energie, este clar ca nivelul inflatiei pe anul 2019 va fi net peste inflatia prognozata de 2,8%. Raportul euro-leu, care este evaluat la un curs de schimb mediu de un euro 4,67 lei, este o bazaconie care nu are niciun fel de fundament in realitate", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.