Fostul ministru al Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat la Antena3 ca ar putea fi adoptata ordonanta de urgenta care sa-i dea termen sefului statului pentru numirea ministrilor propusi de catre premier.

Vasilescu, propusa de PSD in functia de ministru al Dezvoltarii, sustine ca in ceea ce priveste acest subiect, legislatia este deficitara.

"Va fi ordonanta de urgenta ca dumnealui trebuie sa respecte un termen. Daca nu accepta acel termen, vom merge la Curtea Constitutionala",
a spus Vasilescu, citata de digi24.ro.

Prim-ministrul Viorica Dancila i-a solicitat presedintelui la sfarsitul lunii ianuarueie sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii.

"Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. In consecinta, ii solicit presedintelui Romaniei ca, in virtutea prerogativelor constitutionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua ministere sa se desfasoare cat mai eficient", a subliniat premierul, potrivit cotidianul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.