Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirma, intr-o scrisoare deschisa catre bucuresteni transmisa sambata, ca prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finante, municipiului Bucuresti i se taie aproape 25% din buget, iar concluzia este ca liderul PSD, Liviu Dragnea, "ii uraste pe bucuresteni''.

"Cu toata responsabilitatea, va aduc la cunostinta ca, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finante, Capitalei Romaniei i se taie 180 milioane de euro, adica aproape 25% din buget! Trag concluzia ca Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, ii uraste pe bucuresteni. Niciodata un om politic nu a fost atat de inversunat la adresa bucurestenilor si, totodata, la adresa locuitorilor municipiilor din tara. Pentru ca tuturor oraselor si chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mana le-a dat, si cu doua-trei le-a luat", afirma Gabriela Firea, in scrisoarea mentionata.

Ea il acuza pe liderul PSD ca vrea sa provoace haos in Capitala si sa invrajbeasca Primaria Capitalei cu primariile de sector.

"Se spune ca s-au taiat bani multi de la Primaria Capitalei, pentru a fi alocati la sectoare. Este un mar otravit! Dl Dragnea nu vrea decat sa provoace haos in Capitala si sa ne invrajbeasca. Atat Primaria Capitalei, cat si cele de sector, au nevoie de finantare, pentru ca indeplinesc atributii diferite. In mintea Domnului Dragnea, este bine sa tai de la transport, sa dai bani la salubritate (...) Atrag atentia ca cetatenii vor fi direct prejudiciati, pentru ca sectoarele nu au competente prin lege sa achite facturile pentru: transport public in comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toata tara, iluminat public, mari lucrari de infrastructura: poduri, pasaje, supra-largiri, camine de batrani, centre pentru persoane fara adapost, gradinite sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupa, in aceste conditii, de toate acestea?", sustine Gabriela Firea in document.

Firea, despre Dragnea: Se mandreste ca a marit pensii si salarii, de parca le plateste din contul lui personal

Ea subliniaza ca banii taiati nu sunt ai liderului PSD, ci ai bucurestenilor, iar Capitala este cartea de vizita a intregii tari.

"Nu cersim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obtinuti in Bucuresti. Deci, sunt banii nostri, nu ai Domnului Dragnea. Aici isi au sediul ambasadele, vin cei mai multi turisti, o Capitala este cartea de vizita a intregii tari, asa cum un municipiu este blazonul fiecarui judet. Si chiar daca vrea sau nu dl. Dragnea, Bucurestiul gazduieste jumatate de an reuniunile Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mai ales in acest moment, cu bugetul nu se joaca alba-neagra, cum s-au jucat cu apa unii oficiali ministeriali, care spuneau ba ca e buna, ba ca nu-i buna, ba ca iar e buna apa din Bucuresti...", spune primarul Capitalei.

Ea isi adauga convingerea ca liderul PSD va veni sa ceara voturi bucurestenilor la alegerile europarlamentare si "pentru a ajunge presedintele tarii", adaugand faptul ca nu este meritul personal al presedintelui social-democrat pentru maririle de pensii si salarii din ultimii doi ani, programul de guvernare fiind decis de toti membrii partidului.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

"Dl. Dragnea va veni in curand sa ceara votul, prin reprezentanti, la alegerile europarlamentare. La fel va veni si sa ceara votul pentru a ajunge presedintele tarii. Un om politic care izoleaza tara, distruge partidul, ii sacrifica pe oameni, pentru ca sa-si atinga scopurile, ii invrajbeste pe colegi unii impotriva celorlalti, manipuleaza si distorsioneaza realitatea. Sunt convinsa ca, din ce in ce mai multi romani, il evalueaza la adevarata dimensiune distructiva si ii vor arata prin vot opinia lor. Bucurestenii trebuie sa stie ca anul acesta vom avea cu aproape 25% mai putin in toate domeniile, vom resimti o criza acuta, si toate acestea in timp ce presedintele PSD se lauda cu crestere economica si rezultate deosebite in economie. Se mandreste ca a marit pensii si salarii, de parca le plateste din contul lui personal. Eram si eu prezenta, si alti multi colegi de buna credinta, cand am decis impreuna masurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!", afirma Gabriela Firea.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Ea incheie scrisoarea printr-o solicitarea adresata conducerii ALDE si membrilor Comitetului Executiv al PSD "sa nu se lase mintiti inca o data de plansele cu cifre manipulate, dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea in sedinta, prin care ii va minti ca bugetul este roz" pentru ca vor avea "de suferit" cetatenii din intreaga tara si "se vor bloca sau incetini majoritatea proiectelor de investitii".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.