Presedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dirzu, sustine ca guvernatorul Bancii Nationale trebuie revocat de urgenta si tras la raspundere penala pentru tradare, deoarece a depreciat intentionat leul doar ca firmele straine sa incaseze mai multi bani.

"Manevrele domnului Isarescu de cresterea ROBOR-ului si depreciere a leului, doar pentru a santaja Parlamentul sa-i mai dea un mandat de guvernator, sunt condamnabile si impun chiar tragerea la raspundere penala pentru tradare. Domnul Mugur Isarescu nu doar ca nu mai are dreptul sa fie guvernatorul Romaniei, ci trebuie revocat de urgenta de catre Parlament. Organele de urmarire penala ar trebui sa investigheze daca e legal ca guvernatorul Romaniei sa creasca artificial ROBOR si sa devalorizeze leul doar pentru a ramane pe functie!", a spus deputatul ioan Dirzu, potrivit Digi24.

In textul semnat de Ioan Dirzu se mai arata ca BNR lasa intentionat leul sa se devalorizeze, iar pe guvernatorul Romaniei il deranjeaza teribil progresul economic al Romaniei fata de acum 10 ani.

"Pe guvernatorul Romaniei il deranjeaza teribil progresul economic al Romaniei fata de acum 10 ani. Guvernarea PSD-ALDE, a ultimilor doi ani, a consolidat echilibrele macroeconomice si a imbunatatit radical performanta si potentialul economico-social al tarii. Sunt temeiuri solide care descurajeaza orice potentiala speculatie asupra monedei nationale, in ciuda manevrelor domnului Isarescu", a mai spus presedintele PSD Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.