Han Moraal, secretarul general al Asociatiei Internationale a Procurorilor, le scrie premierului Dancila si presedintelui Iohannis pentru a le cere sa nu-l demita pe procurorul general Augustin Lazar.

"IAP este ingrijorata ca profesorul Lazar, care este foarte apreciat de procurorii din toata lumea, si-a vazut pozitia amenintata in acest fel, cand, asa cum presedintele Iohannis remarca, face o treaba foarte buna, in special in domeniul luptei anticoruptie", se arata in scrisoarea catre premierul Dancila, potrivit Stiripesurse.ro.

Asociatia isi exprima ingrijorarea cu privire la modificarile legislative recente, care ar putea afecta drepturile procurorilor si face apel la premier sa se asigure ca orice modificari legislative vor respecta independenta profesionala a procurorilor si ca acestia nu vor suferi consecinte nefaste doar pentru ca isi fac meseria.

In scrisoarea adresata presedintelui, secretarul general al IAP multumeste pentru gestul de a respinge propunerea de revocare a lui Augustin Lazar si il incurajeaza pe Klaus Iohannis sa se asigure in continuare ca drepturile procurorilor sunt respectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.