Sesizarea la CEDO formulata de fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, in care contesta modul in care a fost revocata din functie, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce inseamna ca este in principiu admisibila si ca incepe judecata pe fond.

Rapiditatea cu care sesizarea a trecut de acest prim filtru arata ca institutia europeana ia foarte in serios aceasta cauza, spun sursele citate de Ziare.com.

La sfarsitul anului trecut, Laura Codruta Kovesi a facut o plangere catre CEDO in care contesta modul in care a fost revocata din functie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA in 9 iulie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

In actiunea transmisa Curtii Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arata ca decizia unilaterala a CCR nu i-a oferit o cale efectiva de a o contesta, asa cum prevede Conventia Europeana a Drepturilor Omului si nici macar nu a fost parte din acel conflict initiat de Executiv la CCR, conflict cu presedintele Romaniei, care s-a solutionat in favoarea Guvernului si in urma caruia seful statului a fost nevoit sa emita acel decret de revocare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.