Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, ca nu poate sesiza, ca ministru, Curtea Constitutionala, ci premierul trebuie sa faca sesizarea Curtii cu privire la situatia procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

"Sesizarea Curtii Constitutionale, eu, ca ministru al Justitiei, nu sunt subiect de sezina, nu pot sesiza eu, va trebui doar doamna prim ministru. Prin urmare, continutul actelor este de natura juridica, evaluarea e de natura juridica, dar decizia de sesizare sau nu a instantei de contencios constitutional are componenta politica, decizie pe care repet, nu o iau eu, o poate lua doamna prim ministru.

Sa nu spuneti a lasa lucrurile asa cum sunt, adica doamna premier propune un ministru, doi si se tot respinge, se tot refuza, ministrul Justitiei propune revocare sau alte desemnari de procurori cu functii de conducere si se respinge pe motive inexistente gen nelegalitate si s-a dovedit cu actele in mana ca nu a fost nici nelegalitate la cele pe care le-a refuzat si aici nu as vrea sa fiu nedrept, sa dau nume, dar cativa dintre candidatii propusi sefi de sectie si refuzati de presedinte ii cunosc de foarte multi ani si sunt oameni onesti, foarte bine pregatiti, devotati sistemului si actului de infaptuire a justitiei. Ii cunosc institutional si stiu cum isi fac datoria de magistrat", a spus Tudorel Toader, luni seara, la Antena 3, potrivit Digi24.

In ceea ce priveste decizia de revocare a lui Kovesi, Toader a spus ca este "valabila la indigo" cu cea a lui Augustin Lazar.

"Mentin toate argumentele pe care le-am mentionat in raportul de evaluare. Cred ca astazi argumentele sunt mai consistente, mai convingatoare, mai puternice chiar decat la momentul la care am prezentat raportul de evaluare", a mai spus ministrul, referindu-se la revocarea procurorului general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.