Liderii PSD Codrin Stefanescu si Eugen Nicolicea vor modficarea Codului Penal, astfel incat insulta si calomnia sa redevina fapte penale.

Astfel, persoanele care jignesc un judecator sau un politician ar risca sa ajunga la inchisoare.

"Activistii astia social, platiti regeste, ca multi dintre ei nu au un loc de munca concret, doar o perturba pe banii care ii primesc pentru treaba asta. Cat sa mai toleram? Azi vin si vandalizeaza intrarea in Ministerul de Justitie, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnalisti, maine, poimaine intra si in casa. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica si repede", a spus Stefanescu.

"Ati vazut o mie de cazuri in care politisti, judecatori, procurori, ca sa nu zic si demnitari, sunt injurati, insultati pe motiv ca nu are nimeni ce le face si evident ca trebuie reformulat. Sustineti aceasta modificare? Bineinteles ca o sustin", a mentionat si Nicolicea la randul sau, citat de digi24.ro.

Critici din partea reprezentantilor Opozitiei

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca "nu stiu ce sa mai scorneasca sa puna pumnul in gura tuturor celor care indraznesc sa gandeasca altfel".

"Este halucinant in opinia mea. PSD se simte amenintat de cetatenii de rand, care au ajuns sa-i critice. Daca spui Ciuma rosie se va putea considera ca e insulta, ne vor da o lista, cum era pe vremuri in vremea cenzurii, o lista de cuvinte interzise", a mentionat si deputatul USR Stelian Ion.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.