Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a amintit in Parlamentul European ca exista tari cu un stat de drept mai ridicat decat Romania, unde  demnitarii care "isi denigreaza tara" sunt sanctioanti.

Dupa ce a trebuit sa faca fata criticilor europarlamentarilor, printre care s-a numarat si Monica Macovei, ministrul justitiei a tinut sa mentioneze ca statul de drept trebuie sa se consolideze prin valorificarea deciziilor CCR, care sunt fara cale de atac, si pe baza jurisprudentei instantelor europene. In contextul dat a amintit despre sanctionarea demnitarilor care "isi denigreaza propria tara".

"Mandatul pe care il are un demnitar este de a promova valorile nationale, ci nicidecum de a-si denigra tara de origine. Lucrez la un Codex penal european (...) si pot sa spun ca sunt tari cu stat de drept mai inalt decat Romania care sanctioneaza denigrarea tarii de catre demnitarul tarii", a spus Toader, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.