Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat, marti, ca a discutat cu Tudorel Toader despre ordonanta de urgenta referitoare la contestatiile in anulare, care, in opinia sa, "da posibilitatea unui proces echitabil, corect", sustinand ca aceasta ordonanta nu impiedica lupta impotriva coruptiei.

"Am discutat cu ministrul Justitiei despre aceasta OUG, care da posibilitatea unui proces echitabil, unui proces corect. (...) Cred ca, dincolo de faptul ca vorbim despre statul de drept, ca vorbim despre justitie, trebuie sa vorbim si despre drepturile omului si eu cred ca toti oamenii care au suferit trebuie sa aiba acest proces corect. Ceea ce este trist este ca multi oameni au facut puscarie, si-au distrus carierele, sanatatea, familia. Trebuie sa vedem ce putem face, cum putem indrepta lucrurile", a afirmat Dancila, la Antena 3, potrivit Jurnalul.ro.

Dancila sustine ca exista multa dezinformare in aceasta privinta si ca va explica la Bruxelles

"Am vazut declaratiile de la Bruxelles, am vazut ca se vorbea de amnistie, noi vorbeam despre completurile de 5. Ceea ce intareste inca o data lucrurile pe care le-am afirmat in Parlamentul European: este foarte multa dezinformare si unii lucreaza ca sa denatureze lucrurile. Eu am sa explic la Bruxelles, nu stiu daca vor lua in considerare. Sa nu uitam ca in plenul Parlamentului European eu am vorbit si de protocoale si despre toate aceste lucruri, dar mi-a ramas in minte ce a spus presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca niciodata nu va abdica de la respectarea statului de drept, de la respectarea drepturilor omului si de la lupta impotriva coruptiei. Pornind de la aceste aspecte, si presedintele Comisiei Europene ar trebui sa priveasca cu mai mult realism. Unde sunt drepturile celor care au fost condamnati cu completuri de judecata care nu au fost legale? Unde sunt drepturile celor care au fost condamnati pe nedrept?", a spus Dancila.

Premierul spune ca aceasta OUG nu impiedica lupta impotriva coruptiei

"Faptul ca vrem sa dam aceasta ordonanta de urgenta nu impiedica prin nimic lupta impotriva coruptiei, da posibilitatea redeschiderii unor procese in care si celor care au fost condamnati si celor care au fost achitati le dam oportunitatea sa-si dovedeasca nevinovatia in fata unor completuri corecte. Deci, eu cred ca toata aceasta disperare a unora, toata aceasta dezinformare (...) catre Bruxelles, toata aceasta poza care vrea sa arate ca sunt luptatori impotriva coruptiei de fapt vrea sa ascunda realitatea pe care trebuie sa o vada fiecare roman, este strigatul de disperare al unor oameni ca Rarinca, al unor oameni care nu mai au ce pierde, pentru ca au pierdut foarte mult pe nedrept. (...) Strigatul de disperare al acestor oameni eu cred ca nu putem sa il ignoram, mi-ar schimba impresia fata de mine, pentru ca oamenii asteapta de la primul-ministru, de la oamenii care pot sa decida prezentul si viitorul acestei tari sa reactioneze si sa actioneze in mod corect la astfel de situatii", a declarat Dancila.

In 20 ianuarie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca a redactat un proiect de ordonanta de urgenta, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri "nelegal constituite" si care nu mai sunt in termen sa poata depune contestatii in anulare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.