Presedintele Klaus Iohannis se afla in Germania la semnarea tratatului franco-german de la Achen. El a tinut o declaratie de presa unde principalul subiect de discutie a fost noua Ordonanta de Urgenta anuntata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Seful statului a spus ca este "cras neconstitutionala" ordonanta de urgenta anuntata de ministrul Justitiei prin care cei condamnati sa poata depune contestatii in anulare.

"Daca (Tudorel Toader - n.r.) doreste sa faca ceea ce a comunicat public, chestiunea e cras neconstitutionala", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a explicat ca o lege actioneaza pentru viitor si nu poate fi aplicata retroactiv.

"Exista cateva principii ancorate in Constitutie. Unul dintre ele e ca o lege actioneaza numai pentru viitor, legea nu poate sa functioneze retroactiv. In caz contrar, ar disparea orice urma de stabilitate, predictibilitate. PSD incearca sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale, in frunte cu seful lor de partid", a spus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.