Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca Guvernul va adopta saptamana viitoare o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea conditiilor legii recursului compensatoriu.

"Solutiile vor fi prezentate, poate si adoptate saptamana urmatoare. Va fi o Ordonanta de Urgenta de modificare a legii", a declarat, marti, Tudorel Toader, potrivit Digi24.

Tudorel Toader s-a intalnit luni cu premierul Viorica Dancila, pentru a-i prezenta rezultatele evaluarii consecintelor legii privind recursul compensatoriu si posibilele solutii de urmat.

Dupa discutia cu premierul, Tudorel Toader a precizat ca Legea recursului compensatoriu a fost promovata de Guvernul tehnocrat, a fost votata si de parlamentari USR si PNL, iar presedintele a promulgat-o fara sa o atace la CCR. Toader a precizat ca, in urma intalnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dancila, va face o evaluare a consecintelor legii, iar luni dimineata ii va prezenta sefei Guvernului propuneri legislative si non-legislative.

"Problema supraaglomerarii penitenciarelor trebuie sa fie rezolvata in acord cu standardele europene. Adevarul trebuie sa fie cunoscut, trebuie sa fie scos la suprafata pentru a cunoaste stare de fapt, pentru a cunoaste, pentru a sti cand si ce masuri trebuiesc luate pentru indreptarea lucrurilor, a starii de fapt", a afirmat ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.