Fostul ministru tehnocrat al Justitiei, Raluca Pruna, a spus despre legea recursului compensatoriu ca poate fi abrogata, insa o asemenea masura va avea efecte numai pentru viitor.
Premierul Viorica Dancila a anuntat ca se va intalni miercuri cu ministrul Tudorel Toader, pentru a lua o decizie in privinta acestei legi "neinspirate", initiate de Guvernul Ciolos.

Raluca Pruna ii raspunde premierului Viorica Dancila pe tema legii recursului compensatoriu:

"Declaratia mi se pare in primul rand lipsita de o asumare a responsabilitatii. Premierul Dancila face parte dintr-un Guvern sustinut de coalitia PSD-ALDE si realitatea este ca aceasta coalitie PSD-ALDE, prin Guvernul sau Grindeanu a adoptat acest proiect de lege, l-a trimis in Parlament si dupa aceea a urmat calea parlamentara (...). In Parlament, proiectul acesta de lege a fost modificat de asa natura, s-au modificat conditiile si s-au facut mult mai flexibile", a spus Raluca Pruna, potrivit News.ro.

In varianta initiala ar fi iesit aproximativ 1.700 de persoane, iar acum, au iesit peste 11 mii

Intrebata de ce au beneficiat de legea recursului compensatoriu si detinutii care au comis infractiuni cu violenta, Raluca Pruna a spus ca nu se facea vreo distinctie in functie de infractiuni.

"Legea nu distingea, nici in varianta initiala, nici in varianta adoptata nu se facea vreo distinctie in functie de infractiuni si va explic si de ce, ca poate nu este usor de inteles de ce infractiunile cu violenta nu au fost exceptate. Legea aceasta a fost initiata ca urmare a unei obligatii pe care Romania o are in urma numeroaselor condamnari la CEDO, pentru conditii precare de detentie. Condamnarile acestea s-au pronuntat de Curte in situatii individuale, indiferent de infractiunea pe care o savarsise persoana care s-a plans la Curte. Si atunci, in aplicarea unei masuri compensatorii, proiectul de lege trebuie sa se adreseze tuturor. Conditia de precaritate nu tine seama, in opinia Curtii, de infractiunea pentru care persoana este condamnata. Deci raspunsul este: nu se distinge intre infractiuni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.