Deputata USR Cristina Pruna sustine ca minerii de la Complexul Energetic Oltenia sunt primele victime ale guvernului PSD-ALDE, dupa adoptarea OUG114/2018, prin care s-a plafonat pretul energiei electrice si al gazelor naturale si s-a impus si o taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor care activeaza in acest sector.

Intrarea in greva a minerilor de la CEO nu este decat consecinta manierei nesabuite, girata de ALDE, prin care Liviu Dragnea, Darius Valcov si Eugen Teodorovici au inteles sa gestioneze sistemul energetic national. Vrand sa pedepseasca „lacomia” companiilor straine, primii care au fost loviti de populismul celor trei sunt angajatii unei companii a statului roman, care are un rol fundamental in asigurarea securitatii energetice. In plus, anul trecut, compania a inregistrat pierderi insemnate. Consecinta opririi activitatii de la CEO are repercusiuni profunde. Zilele acestea, productia de energie autohtona este diminuata, iar Romania isi asigura cererea interna cu surse de import la preturi record.

Minerii de la CEO lucreaza cu echipamente si tehnologie invechite

"Minerii de la CEO lucreaza cu echipamente si tehnologie invechite. Multi vin cu propriile unelte de-acasa, grupurile sanitare sunt mizerabile iar tehnica folosita este de pe vremea comunismului, cu un randament foarte scazut. Asadar, au tot dreptul sa protesteze pentru conditii mai bune de munca. Insa, cei de-acolo trebuie sa priveasca realitatea drept in fata, fara niciun fel de menajament. Pretul platit de CEO pentru poluare, adica certificatele de CO2, este in continua crestere. In acest context, taxa de 2% pe cifra de afaceri si plafonarea pretului nu sunt decat lovitura de gratie, intrucat, Guvernul blocheaza la un nivel insuficient viitoarele venituri ale companiei. In acest fel, CEO are toate sansele sa se transforme intr-o gaura neagra precum Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru pericliteaza si sansele companiei de a se retehnologiza si de a investi in noi linii de afaceri, precum capacitati noi de productie pe gaz sau regenerabile. Consecinta? Locurile de munca de la CEO vor fi si mai nesigure, iar securitatea energetica a Romaniei va fi vulnerabilizata", a spus deputatul USR Cristina Pruna, potrivit unui comunicat.

Degeaba acuza ministrul Muncii ca Opozitia le va taia salariile angajatilor la stat daca va prelua guvernarea. Efectele masurilor neinspirate ale acestui Executiv se simt de pe-acum, iar sectorul minier este primul afectat de deciziile celor care sustin aceasta trista guvernare. „PSD si ALDE s-au bucurat ca au pedepsit lacomia companiilor dar, din ignoranta, s-ar putea sa bage Romania in bezna”, a mai spus Cristina Pruna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.