Fostul presedinte Traian Basescu, afirma, dupa votul de respingere a acordului privind Brexit, ca este "un vis urat din care Marea Britanie s-a trezit".

"BREXIT – Un vis urat, din care Marea Britanie s-a trezit.

Asa cum anticipam in ultima postare, a inceput batalia pentru ramanerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Uniunea Europeana.
In urma votului dat azi in Parlamentul de la Londra, Regatul Unit nu mai are conditiile politice si legale pentru a parasi Uniunea Europeana.

In mod cert, premierul britanic va trebui sa demisioneze, vor exista alegeri parlamentare anticipate si va fi organizat un nou referendum pentru BREXIT, referendum prin care electoratul Regatului Unit isi va readuce tara inapoi in Uniunea Europeana.

Este o sansa uriasa pentru Uniunea Europeana sa ramana unita si intreaga, iar Romania are sansa sa fie tara in a carei presedintie UE s-a consolidat in loc sa fie tara in mandatul careia Uniunea Europeana s-a micsorat.

Din acest moment Romania are sansa unui mandat de succes. Oare avem capacitatea sa ne jucam sansa?, a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.