Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca social-democratii se asteptau ca presedintele Iohannis sa refuze din nou numirea sa in functia de ministru, motiv pentru care Guvernul va sesiza din nou CCR.

"Ne asteptam. A fost o ultima incercare a doamnei prim-ministru inainte de a ataca din nou la CCR, fiind sesizat deja un conflict institutional. Ne asteptam la aceasta motivare, pentru ca am vazut motivarea de data trecuta a presedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa practic a invocat niste articole de lege, dar care nu sunt deloc in sprijinul domniei sale, pentru ca niciunul dintre noi nu incalcam acele articole de lege, este vorba despre mine si de colegul meu Mircea Draghici", a declarat Vasilescu, luni, la Digi 24, citat de dcnews.

Conform Olgutei Vasilescu, Klaus Iohannis "insista sa calce in picioare o decizie a CCR" care prevede ca prima oara poate sa refuze pe indiferent ce motiv de oportunitate doreste, dar a doua oara nu are voie sa refuze decat pe motiv de legalitate.

"Indeplinim foarte clar aceste conditii de legalitate. Deci domnul presedinte Klaus Iohannis in continuare nu face altceva decat sa incalce atat legislatia Romaniei, cat si deciziile CCR, motiv pentru care Guvernul, in cursul zilei de maine, va sesiza din nou CCR", a mai spus fostul ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.