Ministerul Justitiei afirma, in raspunsul la o interpelare a deputatului liberal Florin Roman, ca 188 de infractori eliberati mai devreme in baza legii recursului compensatoriu au comis noi fapte cu violenta: crime, tentative de crima, violuri, talharii.

"In cadrul unui raspuns oficial, ministrul Justitiei, Tudorel Toader sustine ca 188 de infractori liberati mai devreme in baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenta: crime, tentative de crima, violuri, talharii. O alta informatie oficiala este ca in perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberati, in baza aceleiasi legi, 10.880 de detinuti. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit in unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime si talharii", precizeaza Florin Roman.


In paralel cu eliberarea celor aproape 11.000 de detinuti a scazut dramatic numarul patrulelor politiei nationale, adauga deputatul PNL, citand date oferite de Ministerul de Interne.

"Intr-un raspuns oficial la o interpelare, ministrul de Interne, Carmen Dan, confirma scaderea numarului patrulelor la nivel national: 3571 in 2016, 3296 in 2017 si 3157 in 2018. Reducerea numarului patrulelor de politisti si jandarmi este determinata de pensionarile masive de la nivelul MAI. Asadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor si nimeni nu se mai simte in siguranta!", afirma deputatul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.