Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sustine ca pentru o presedintie de succes a Consiliului UE, Romania nu trebuie sa exporte problemele externe in Europa si ca ar fi bine sa existe o atmosfera de consens.

"Ar fi foarte bine ca, in interiorul tarii dumneavoastra, sa existe o atmosfera si un spirit de consens, care sa permita ca Europa sa avanseze si nici nu trebuie sa ne angajam intr-o polemica fara sens si fara scop, pentru ca acest lucru va duce la multe probleme interne si externe.

Romania vrea sa fie de folos Europei si, de aceea, va trebui sa stabileasca la nivel intern conditiile preliminare care sa-i permita sa aiba o presedintie de succes. Cred ca, pentru prima presedintie romana, exista toate sansele sa fie o mare presedintie", a declarat Juncker potrivit Digi24.

Cu privire la amnistie si gratiere, Juncker a spus ca este abolut necesara respectarea statului de drept.

"Am vrut sa reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesara a statului de drept. Am spus ca Europa e facuta si din compromisuri, dar nu trebuie sa existe compromisuri pe aspectele esentiale, pentru ca aceste aspecte esentiale ar fi afectate negativ daca s-ar acorda o amnistie asa cum preconizeaza unii din tara dumneavoastra. Daca aceasta ar intra in vigoare ar fi un pas inapoi", a spus seful Comisiei Europene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.