Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, este de parere ca inregistrarile din cadrul DNA Oradea, indiferent de data la care au fost realizate, trebuie analizate si expertizate tehnic, dar si insotite de o serie de alte informatii, pentru a stabili daca este afectata independenta judecatorilor.

"«Procurorii au fost in ultima perioada o tinta celor pe care i-au anchetat, fie ei oameni politici sau de afaceri. Multi dintre acestia, cu resurse financiare consistente, au apelat uneori la intoxicari si falsuri pentru a compromite reputatia unor magistrati. Este esential in acest moment, ca inainte de orice alt demers sau orice comentariu pe marginea acestui subiect, sa existe o expertiza tehnica a inregistrarii. Apoi, desigur, victimele sau presupusele victime ale procurorilor identificati in aceasta inregistrare au obligatia de a nominaliza dosarele in care au fost anchetate si, evident, solutiile pronuntate. Doar urmand acesti pasi, confirmand etapa cu etapa veridicitatea discutiei, a contextului si a acuzatiilor, putem stabili cum ne raportam la activitatea acestor magistrati audiati astazi la Parchetul General», a declarat deputatul Silviu Dehelean.

Deputatul USR subliniaza ca USR este un partid cu o importanta componenta anti-coruptie si pro-integritate care sustine o justitie corecta, iar procurorii care nu respecta legea trebuie sanctionati astfel incat oamenii sa nu isi piarda increderea in justitie.

«Aparitia in spatiul public a unei inregistrari a sedintei DNA Oradea pune sub semnul intrebarii practicile unor procurori, dupa controversatul episod de la DNA Ploiesti. Asa cum rezulta din inregistrari, pare ca procurorii ar fi orchestrat o strategie de intimidare a judecatorilor. Daca autenticitatea materialului audio se confirma, acesti procurori au prejudiciat imaginea Directiei Nationale Anticoruptie, in particular, si a Justitiei din Romania, in general. Astfel de cazuri trebuie solutionate rapid astfel incat sa nu planeze suspiciuni asupra institutiei. Coruptia exista in multe forme, nu e o practica exclusiva a mediului politic, iar daca tocmai cei care ar fi trebuit sa combata acest fenomen ar apela la astfel de metode, propaganda PSD-ALDE va fi alimentata, iar oamenii isi vor pierde increderea in justitia din Romania. Cei mai afectati ar fi chiar magistratii corecti care isi asuma riscuri in aceste vremuri tulburi», a explicat deputatul Silviu Dehelean", se arata intr-un comunicat USR.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.