Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut la ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene ca este corect sa spunem ca dimensiunea incluziva a statului roman a fost europenizata aproape complet.

"Este corect sa spunem ca dimensiunea incluziva a statului roman, reprezentata de administratia publica, de sistemul de sanatate, educatie, munca si serviciile sociale, a fost europenizata aproape complet. Totusi nu pot spune acelasi lucruri despre dimensiunea coercitiva a statului. Ca reminiscenta a trecutului comunist, unele institutii si factori de decizie inca se agata de puterea de care s-au bucurat anterior", a spus Tariceanu, citat de dcnews.ro.

Tariceanu a tinut sa mentioneze ca "acesti actori pur si simplu au inlocuit ideologia legalitatii socialiste cu cea a statului de drept, pastrandu-si obiceiurile si facand apel la aceeasi lipsa de asumare de care s-au bucurat colectiv inainte de 1989".

"Sper ca in timpul presedintiei Consiliului Uniunii Europene, autoritatile tarii mele vor face mai multa lumina asupra acestui paradox", adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.