Deputatul PSD Florin Iordache a declarat joi, ca argumentele lui Klaus Iohannis privind refuzul de a numi ministri propusi de premierul Viorica Dancila sunt nelegale si neconstitutionale.

"Argumentele sunt nelegale si neconstitutionale. Legea e foarte clara. Discutam de Legea 90, cat si de Constitutie. Cei doi colegi ai mei indeplinesc conditiile cerute de lege. Este vorba de articolul 3 din Legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului si de Art. 105 din Constitutie care vizeaza incompatibilitatile. Daca la primul refuz putem discuta de chestiuni de oportunitate, in urma deciziei CCR, presedintele discuta numai de legalitate. Si unul, si altul dintre colegii mei indeplinesc conditiile cerute de lege, acelea care vizeaza cetatenia, domiciliul, cat si dosarul penal. Acest refuz este un refuz de forma, pe care presedintele a inteles sa il motiveze", a spus Iordache, potrivit Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dancila doua scrisori in care arata motivele pentru care au fost respinse propunerile de numire in functiile de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii regionale si administratiei publice si de ministru al Transporturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.