De la ora 20.00 vor sustine discursuri de deschidere premierul Viorica Dancila, presedintele PE Antonio Tajani, presedintele Consiliului European Donald Tusk si presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Vineri, presedintele Comisiei Europene va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Viorica Dancila. Potrivit programuui oficial, cele doua reuniuni vor fi urmate de declaratii comune de presa, scrie Antena3.ro.

La Cotroceni, subiectul discutiilor va fi legat de Presedintia Romaniei la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care Romania le va gestiona in aceasta perioada. Presedintele Romaniei va sublinia ca exercitarea pentru prima data de catre tara noastra a Presedintiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o buna oportunitate pentru a reafirma angajamentul in favoarea consolidarii proiectului european, a precizat Administratia prezidentiala intr-un comunicat.

De la ora 10.30 Jean-Claude Juncker va sustine o conferinta de presa, alaturi de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferinta de presa alaturi de premierul Viorica Dancila.