Senatorul Adrian Tutuianu a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca lui Liviu Dragnea ii convine faptul ca Olguta Vasilescu nu a fost numita ministrul Transporturilor, adaugand ca presedintelui PSD nu ii plac liderii care au imagine buna.

''Faptul ca Olguta Vasilescu nu a fost numita ministrul Transporturilor este o situatie care ii convine de minune lui Liviu Dragnea. Explic putin. Olguta Vasilescu, dincolo de simpatiile si antipatiile dintre mine si ea, face parte din categoria liderilor PSD cu o imagine buna. Liviu Dragnea nu suporta liderii care au o imagine buna. Si, atunci, cred ca a stimulat-o in directia plecarii de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor, luand in calcul faptul ca nu va fi validata aceasta propunere de presedintele Iohannis'', a spus Tutuianu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat ca presedintele Klaus Iohannis se comporta ca un candidat.

''Suntem in situatia in care presedintele Iohannis se comporta ca un candidat (...). Era evident ca presedintele nu poate sa nu ia act de revocarea din functie a doi ministri. Era atat de limpede incat nu a fost decat un act de razboi politic si nu o chestiune fundamentata constitutional. Faptul ca nu a numit propunerile facute de prim-ministru, aici suntem in zona in care presedintele se poate pronunta. Curtea Constitutionala, prin mai multe decizii, a statuat dreptul presedintelui de a refuza anumite propuneri. Vom vedea care sunt argumentele'', a mai spus Adrian Tutuianu.

Tutuianu a explicat de ce Olguta Vasilescu poate fi marginalizata in partid

''Olguta Vasilescu nu mai este in guvern, ceea ce ii convine lui Liviu Dragnea, nu mai este o persoana care are tribuna. Totdeauna, daca ai tribuna, poti sa te exprimi mai mult. Nu are nici ministerul, nu are nici vreo functie in Parlamentul Romaniei, in felul acesta, Liviu Dragnea a inlaturat un posibil contestatar sau un posibil candidat la presedintia Romaniei, ati vazut ca unii deja au comentat pe chestiunea asta. Cu cat vor comenta mai mult, cu atat Olguta Vasilescu va fi mai marginalizata in partid'', a spus Adrian Tutuianu.

Intrebat de jurnalisti daca Olguta Vasilescu a participat la intalnirile contestatarilor lui Liviu Dragnea, Tutuianu a spus ca el nu a avut discutii cu Olguta Vasilescu niciodata pe subiectul acesta.

''Manda a participat'', a mai precizat Tutuianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.