Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a declarat luni ca din punct de vedere tehnic, uneori, la intervale diverse de timp, o gratiere, o amnistie sunt chiar necesare.
"Aceasta e o decizie politica ce va fi luata la nivel de coalitie (daca va fi adoptata o ordonanta privind amnistia si gratierea - n.r.). Eu pot sa va spun, din punct de vedere tehnic, ca uneori, la intervale diverse de timp, o gratiere, o amnistie este chiar necesara. Sigur ca acum se speculeaza politic, care este momentul, care sa fie intinderea celor doua acte de clementa, nu poti sa ii exceptezi acolo pe unii oameni, dar cu atat mai mult trebuie gasite masuri reparatorii cu cat Justitia insasi a demonstrat numeroase abuzuri comise in perioada recenta sau relativ recenta, care trebuie indreptate intr-un anume fel.

Justitia refuza la nivelul conducerii sa recunoasca faptul ca au existat abuzuri, ca au fost facute excese, sa le recunoasca si sa propuna masurile juridice necesare indreptarii erorilor comise. Si din aceasta cauza situatia devine si mai tensionata intre cei care solicita respectarea drepturilor si libertatilor omului, cei care solicita continuarea luptei impotriva coruptiei, dar cu respectarea prevederilor legale si tot acest amestec de activitati si influente intre servicii, parchete, instante de judecata. (...) Ar fi rolul Justitiei insasi sa vina cu propuneri de indreptare a lucrurilor acolo unde aceeasi Justitie sau parchetele, sub influenta unora sau altora, au comis abuzuri impotriva oamenilor
", a spus Grebla intr-un interviu la Romania Tv, intrebat daca Guvernul va adopta o ordonanta cu privire la amnistie si gratiere, potrivit stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.