Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, ca propunerea Adinei Florea la sefia DNA este nelegala si nu poate fi admisa in contextul in care Colegiul CNSAS nu a finalizat procedura de reverificare in acest caz.

"Domnul Tudorel Toader a recidivat. Pe data de 27 decembrie a retransmis propunerea pentru sefia DNA in persoana Adinei Florea si de data aceasta a facut-o fara sa aiba aviz de la CNSAS. (...) A fost o sedinta programata pe data de 21 decembrie, in acea sedinta nu s-a intrunit cvorumul, ca atare nu s-a acordat acea adeverinta de colaborare sau necolaborare cu Securitatea - document obligatoriu, in conformitate cu Legea 303, pentru initierea propunerii de numire.

Ministrul Justitiei, care este chemat sa asigure respectarea legii, care este primul obligat sa respecte legea, incalca din nou legea in ceea ce priveste formularea propunerii, propunand-o din nou pe Adina Florea fara sa aiba, conform legii, un certificat din partea CNSAS, care nu poate fi emis de presedintele CNSAS, ci in mod obligatoriu legea prevede ca acest lucru este decis de Colegiul CNSAS", a declarat presedintele PNL, potrivit dcnews.

Orban sustine ca propunerea lui Tudorel Toader este in afara legii.

"La ora actuala, propunerea lui Tudorel Toader este in afara legii, iar ceea ce face Tudorel Toader este o sfidare la adresa Constitutiei, a legii si chiar la adresa presedintelui Iohannis. (...) Dupa parerea mea, este o propunere nelegala, care nu poate fi admisa", a spus Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.