Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni ca Legea fundamentala "trebuie respectata de voie sau de nevoie" si ca este obligatoriu de respectat exigentele Constitutiei", referindu-se la anuntul presedintelui Klaus Iohannis ca nu il va revoca din functie pe procurorul general.

"Nimic nou sub soare! De fiecare data presedintele ne-a obisnuit - m-ar fi surprins contrariul - presedintele ne-a obisnuit sa spuna masura, apoi sa spuna ca se va documenta. Sigur, eu cred ca se va documenta. Pana la urma, aici sunt competente complementare: unul propune, altul avizeaza, altul numeste prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra Legii fundamentale. Constitutia trebuie respectata de voie sau de nevoie. Ca ne spunem o parere personala, sigur, e de inteles. Dar, ca sa respectam exigentele Constitutiei este obligatoriu", a afirmat ministrul Justitiei, la CSM, intrebat cum comenteaza refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a da curs propunerii privind revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general, potrivit Agerpres.

Vinerea trecuta, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu il va revoca din functie pe procurorul general Augustin Lazar.

"Domnul ministru, probabil neavand alta treaba mai buna de facut, mi-a mai trimis inca o data documentele pe care le trimisese pentru revocare. In aceasta etapa pot sa va raspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazar. (...) Procurorul general Lazar face o treaba foarte buna acolo. Sunt multumit de activitatea domniei sale", a spus Iohannis, care a sustinut ca cererea de revocare nu respecta rigorile legii.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat pe 27 decembrie, printr-o postare pe Facebook, ca a transmis catre presedintele Romaniei atat solicitarea de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar, cat si pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.