Presedintele Klaus Iohannis a sustinut  vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca urmeaza sa candideze pentru un nou mandat de presedinte.

"Incepem un an cu foarte multe provocari, direct cu presedintia UE, incepem in forta, sunt convins ca vom face fata bine. In continuare avem in luna mai primele alegeri, este foarte important sa participam, cu cat mai multi alegatori se prezinta la alegeri, cu atat mai clar va fi rezultatul.

La sfarsitul anului vom avea alegeri prezidentiale si reiterez ce am mai spus, voi intra in competitie pentru un nou mandat. Pe intreg anul, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele Romaniei, o mai profunda si mai buna integrare europeana, consolidarea posturii in NATO, poate sa avem o intarire a prezentei NATO pe flancul estic, ceea ce ar fi foarte bine pentru noi si, un alt obiectiv, consolidarea statului de drept, continuarea in forta a luptei impotriva coruptiei", a spus seful statului, citat de antena3.ro.

"Personal, obiectivul meu este castigarea unui al doilea mandat de presedinte", a adaugat Iohannis.

De asemenea, el a tinut sa precizeze ca nu se teme de vreun contracandidat: "Sunt foarte optimist. Nu ma tem niciodata de vreun contracandidat. Alegerile sunt alegeri".

Intrebat de jurnalisti ce partid il va sustine, presedintele a raspuns ca PNL.

Obiectivele sefului statului pe parcursul anului

"Pe intreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele Romaniei, sunt o mai profunda si mai buna integrare europeana, consolidarea posturii noastre in cadrul NATO si poate chiar reusim in cursul acestui an sa avem o intarire a prezentei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranta, ar fi foarte bine pentru noi. Si unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine si in anul 2019 este consolidarea statului de drept in Romania, asta insemnand, evident, printre altele, si continuarea in forta a luptei impotriva coruptiei. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidentiale este castigarea unui al doilea mandat de presedinte al Romaniei", a mentionat Iohannis, citat de dcnews.ro.
Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.