Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care a constatat vacantarea portofoliilor de la Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul pentru "constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stanescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si decretul pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia lui Lucian Sova, ministrul Transporturilor".

Pe 20 noiembrie anul trecut, presedintele Klaus Iohannis a semnat remanierea ministrilor propusi de PSD, cu exceptia celor doi ministri, considerand ca propunerile de inlocuire a acestora, respectiv Lia Olguta Vasilescu si Ilan Laufer, sunt nepotrivite.

Ulterior, la Transporturi a fost propus Mircea Draghici, iar Lia Olguta Vasilescu la Dezvoltare, scrie Agerpres.

Pe 22 noiembrie, Lucian Sova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat si Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii.

Guvernul a sesizat la CCR un conflict cu presedintele Iohannis, iar Curtea a decis ca seful statului nu si-a exercitat atributiile constitutionale cand nu a luat act de demisiile celor doi ministri si nu a constatat vacantarea posturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.