Tudorel Toader a declarat joi, ca Ministerul Justitiei nu transmite proiecte de lege in Parlament, si ca ar trebui sa se faca "distinctiile necesare" intre proiectele de lege elaborate de catre MJ si punctele de vedere, opiniile sau propunerile transmise direct comisiilor parlamentare.

"Pentru cei dornici de..."adevar"!

MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament! Cu respectarea normelor de tehnica legislativa, MJ prezinta un proiect de lege in Guvern, insotit de avizele necesare, care il adpta apoi il transmite parlamentului spre legiferare.

In cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat doua proiecte de lege:

1. proiect de lege pentru modificarea Codului penal, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsa;

2. proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

Cele doua proiecte de lege au fost adoptate de catre Guvern si transmise parlamentului. Ulterior, nici una dintre solutiile propuse prin cele doua proiecte de lege, nu a fost declarata neconstitutionala. Ar trebui sa facem distinctiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de catre MJ, si punctele de vedere/ opiniile/ propunerile transmise direct comisiilor parlamentare!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.