Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat joi, in cadrul unei intalniri informale cu presa, ca va accepta o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea doar in functie de prevederile acesteia si in masura in care actul normativ este asumat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ea a mentionat ca nu a vazut pana in prezent un astfel de proiect.

Pe 19 decembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, la sediul CSM, ca romanii au "mult mai multe de rezolvat" si nu sta totul in amnistie si gratiere.

"Romania si romanii au mult mai multe de rezolvat. Viata asta sociala, economica, politica, de care vreti dumneavoastra, are multe dimensiuni, nu sta totul in amnistie si gratiere, ca ori de cate ori ne vedem sa vorbesc de amnistie si gratiere. Sunt multe alte subiecte", a spus Toader, intrebat de jurnalisti despre ordonantele de urgenta pe tema amnistiei si gratierii.

Dancila va discuta cu Iohannis despre numirea noilor ministri

Prim-ministrul a mai spus ca intentioneaza sa discute cu presedintele Klaus Iohannis despre inlocuirea ministrilor de la Transporturi si Dezvoltare Regionala.

Aceasta discutie ar putea avea loc chiar vineri, in marja sedintei CSAT, in conditiile in care prim-ministrul isi doreste ca echipa guvernamentala sa nu fie supusa schimbarilor, imediat dupa ce Romania va incepe sa exercite presedintia Consiliului UE.

De asemenea, joi seara sau vineri dimineata, prim-ministrul va avea o discutie cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, in vederea stabilirii mandatului pentru sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, scrie Agerpres.

In 21 noiembrie, Comitetul Executiv National al PSD a decis sa o propuna pe Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar pe Mircea Draghici - pentru functia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit dupa ce seful statului a respins propunerile facute anterior pentru cele doua ministere: Ilan Laufer - la Dezvoltare Regionala si Lia Olguta Vasilescu - la Transporturi. Iohannis a motivat atunci ca cele doua propuneri sunt nepotrivite.

Pe 19 decembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a amanat numirea ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii Regionale.

Citeste si:
Ciucă: OUG privind măsurile bugetare, proiectul plafoanelor de...
Ciucă: OUG privind măsurile...

Klaus Iohannis a convocat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru vineri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni. Conform unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, in cadrul sedintei vor fi analizate solicitarile ministrului Apararii Nationale, Gabriel Les, referitoare la ocuparea unor posturi in conducerea Armatei Romaniei. Pe 19 decembrie, ministrul Apararii Nationale a anuntat ca nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciuca la sefia Statului Major al Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.