Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca in cazul stabilirii completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a fost vorba de o eroare, ci de o evidenta sfidare.

"Eu nu as vorbi de cuvantul eroare, ca judecatorii, la nivelul acela, nu pot fi in eroare cand citesc un text care spune limpede sa traga la sorti aleatoriu. Deci eroarea este, dupa parerea mea, exclusa. (...) Dupa parerea mea, a fost o evidenta sfidare", a declarat Toader duminica, la Antena 3, potrivit stirileprotv.ro.

Toader si-a exprimat regretul ca procedura folosita de Instanta Suprema, declarata ulterior neconstitutionala, are ca efect suspendarea executarii pedepselor in multe dosare, multe dintre ele de notorietate.

"Este regretabil ceea ce se intampla, faptul ca atatea hotarari judecatoresti definitive, unele dintre ele de rezonanta sociala majora, vor fi sau sunt supuse procedurii de contestatie in anulare si (...) li se suspenda executarea pana cand se va stabili daca fondul e de natura sa antreneze raspunderea penala sau nu. (...) Nu poti sa spui sa ramana condamnat chiar daca l-a judecat un complet nelegal constituit, pentru ca este nedrept, este dincolo de procedura penala", a mai spus ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.