Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a declarat sambata, la Satu Mare, ca jertfa tinerilor care au murit la Revolutia din 1989 nu trebuie sa fi fost in zadar si ca lor "le datoram democratia".
"Este un eveniment extrem de important din istoria noastra recenta. Ar trebui sa nu uitam momentele deosebit de importante pentru ceea ce inseamna Romania democratica. Jertfa acestor tineri, acestor oameni, nu trebuie sa fi fost in zadar si trebuie sa fi inteles toti ca le datoram astazi democratia, le datoram astazi ca sa lasam Romania copiilor nostri asa cum au visat-o si ei", a declarat Les.

Ministrul Apararii Nationale a participat la manifestarile organizate cu ocazia "Zilei Victoriei Revolutiei Romane din Decembrie 1989" din Piata 25 Octombrie din Satu Mare. Dupa oficierea unei slujbe de pomenire, au fost depuse coroane la placa comemorativa amplasata pe Palatul Administrativ in memoria celor sapte satmareni care au murit in timpul evenimentelor din decembrie 1989, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.