Politica21 Decembrie 201809:03

Lectura de 2 minute

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a reactionat in urma declaratiei senatorului Serban Nicolae, care a sustinut legat de problema recursului compensatoriu: "coruptii nu violeaza, coruptii nu asteapta tinerele la lift".

"Senatorul Serban Nicolae a grait de la tribuna parlamentului o prostie si o minciuna. Si parea satisfacut de performanta sa. Nu ma intereseaza Nicolae, insa m-a invocat direct. Sunt obligata sa ii raspund, cu tot dispretul pentru modul murdar in care face politica.

1. Prostia: ‘Coruptii nu violeaza, coruptii nu asteapta tinerele la lift’.

Ba da, coruptii ne violeaza si ne talharesc pe noi toti. Chiar si pe senatorul Nicolae caruia ii fura sansa sa doarma linistit si il obliga sa faca aparari penibile. Niciun coleg al sau de politica, deja condamnat pentru coruptie nu e mai bun decat un violator sau talhar. E chiar mult mai rau. Violenta cu care vine coruptia de stat e multiplicata de milioane de ori. Victima e intreaga societate, care moare in spitale si pe drumurile proaste, care are scoli proaste si careia i se fura viitorul, sansele si resursele. Toate casele de neam prost ale coruptilor, insirate parvenit pe mai multe strazi, sunt din banii furati de la noi toti. La fel arta in care investesc, masinile de lux, proprietatile in strainatate si conturile in paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toti.

FBI a facut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infractionalitatea economica (coruptie, evaziune, spalare de bani) nu e facuta de oameni subtiri, cum crede Nicolae. Asta e un mit demontat de mult. E facuta de cele mai multe ori de oameni care au comportament si rezolutie infractionala intemeiate pe narcisism, personalitate antisociala devianta si psihopatie.

2. Minciuna: Legea privind recursul compensatoriu a fost promovata de guvernul Ciolos.

Nu e adevarat. Ideea apartine guvernului Ciolos, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost adoptat de guvernul Grindeanu si, prin absenta magistrala a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat si instrumentalizat in Parlament. Raspunderea pentru adoptarea lui in forma actuala si pentru efecte este exclusiv a coalitiei PSD/ALDE. Va rog sa va uitati pe fisa actului legislativ. E pe pagina Senatului in care ne reprezinta Serban Nicolae", a scris Raluca Pruna pe Facebook.

Citeste si:
Serban Nicolae vrea puteri sporite pentru guvernele interimare....
Serban Nicolae vrea puteri...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.