Deputata Cosette Chichirau sustine ca anunturile de ieri ale lui Teodorovici sunt un amestec de masuri electorale si masuri pentru facilitarea fraudarii banului public.

Cele mai grave prevederi:

"1. Guvernul ii taxeaza suplimentar pe cei care au credite. Asa-numita ”taxa pe lacomie” nu va fi platita din buzunarul bancilor, ci din buzunarele romanilor. Este o forma de a aduce bani la buget de la banci. Numai ca bancile vor transfera acest cost catre cei care iau credite.

2. Dragnea isi face buget de campanie in valoare de 10 miliarde de euro. Asta inseamna de fapt ”fondul de dezvoltare”. Vor fi bani pentru primarii care aduc voturi pentru PSD si pentru Liviu Dragnea. Pentru a primi aceste fonduri, nu se vor utiliza proceduri transparente, ci discutii in spatele usilor inchise. ”Pixul lui dragnea” va semna pe 10 miliarde de euro din banii romanilor.

3. Liderii PSD isi pregatesc un paravan pentru marile tunuri. Fondul pentru proiecte in parteneriat public-privat – asa cum il gandesc Dragnea si acolitii – este un mijloc de a da lovituri financiare de proportii. Nu intamplator Ministrul Finantelor nu a spus mare lucru despre acest subiect.

4. Comisia de Prognoza devine un adevarat minister. Aceasta institutie va primi bugete de miliarde pentru a gestiona programe de investitii. Practic tot ceea ce trebuia sa faca Ministerul Dezvoltarii trece la Comisia de Prognoza. Ca pe vremea comunismului!

5. Agentia Nationala de Achizitii Publice este ocolita in procedurile mari de achizitii. Ca sa nu mai vada nimeni ca documentatiile sunt cu dedicatie si ca achizitiile sunt viciate de interese financiare.

Cu un astfel de buget, Dragnea condamna Romania la ani grei de suferinta economica si sociala!", se arata intr-un comunicat USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.