Consilierul premierului, Darius Valcov, a declarat, miercuri, ca scaderile inregistrate pe bursa sunt trecatoare si ar fi o greseala ca ordonanta de urgenta ce prevede aceste schimbari sa nu se dea.

"Sunt fluctuatii la bursa de la Bucuresti in urma anuntului de ieri al domnului ministru al Finantelor. Ar fi o greseala ca ordonanta de urgenta sa nu se dea. Daca ordonanta nu s-ar da, atunci ar putea fi acuzat Guvernul de manipularea Bursei. Aceste scaderi sunt trecatoare. Sa va asteptati ca aceste caderi sa fie recuperate in mai putin de doua-trei saptamani. Probabil o reactie emotionala, probabil si o presiune pe Guvern: Atentie se prabuseste bursa! Nu se prabuseste. Actiunile isi vor reveni.

Apropo este un foarte bun moment de investitii in actiunile care tocmai au coborat. Este bine sa se investeasca in ele, pentru a creste la loc si Bursa si la nivelul la care erau. Fluctuatia e normala", a declarat Darius Vilcov, la Antena 3, potrivit Ziare.com.

Chestionat daca se ajunge la un blocaj in piata, Valcov a afirmat ca se vrea majorarea capitalului social.

"In acel moment sunt decisi sa majoram capitalul social extrem de mult, atat de la EximBank, cat si de la CEC, sa facem investitii de pe piata, astfel incat sa sustinem acest motor important care se cheama piata de capital si sistemul bancar", a spus Valcov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.