Presedintele de onoare al PSD acuza un "razboi mediatic la adresa sa" dupa ce in presa romaneasca au aparut articole, citand Le Figaro, in care se mentioneaza ca fostul presedinte Ion Iliescu ar fi spus ca PSD se afla in cea mai grava criza a sa si ca problemele juridice ale lui Liviu Dragnea au creat probleme interne in partid, informeaza dcnews.ro.

"Am citit cu uimire amestecata cu dezgust un soi de compilatie despre PSD si despre situatia politica din Romania, aparuta in Le Figaro. Uimire, pentru ca Le Figaro a fost intotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru ca sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodata, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber sa creada ce doreste despre PSD, despre situatia politica din Romania, despre istoria post-decembrista. Insa nu pot accepta sa fiu implicat in lupte politice pentru putere absurde, fara nicio miza nici pentru PSD, nici pentru Romania. Realitatea prezentata in articol este caricaturala, iar declaratiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intentia mea sa particip la asa ceva. PSD este un partid matur si responsabil, care isi va rezolva problemele conform statutului sau si legilor tarii.

In ultima perioada, am ales sa fiu cat mai putin implicat in viata politica din PSD si din Romania. Iar cand voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fara mijlocirea presei, romane sau straine.

Nu cred ca avem in fata un fake news, ci un act de razboi mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca si atribuirea unor afirmatii care nu-mi apartin. Regret ca lucrurile au ajuns atat de jos in presa. Mi se pare ca jurnalul imi datoreaza scuze si rectificarea respectivelor afirmatii", a scris Ion Iliescu pe blogul sau.

Jurnalist Le Figaro: Voi aduce proba declaratiilui lui Ion Iliescu: "Voi aduce proba declaratiilor date de domnul Iliescu. Iliescu chiar ne-a primit cu multa amabilitate si am stat de vorba o ora si cincizeci de minute. Vorbea o franceza aproape impecabila. Este posibil ca domnul Iliescu sa nu-si mai aminteasca totul...", a spus jurnalistul Le Figaro Paul Cozighian, citat de hotnews.ro.

Citeste si:
Festivalul de business al României, Zilele Biz, prezintă cei mai...
Festivalul de business al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.