Claudiu Manda, presedintele Comisiei de control a SRI din Parlament, spune ca „amnistia si gratierea se fac, nu se discuta”.

"Eu am inteles ca trebuie sa vedem daca exista alta posibilitate decat amnistie si gratiere pentru ca persoanele care nu au avut un proces corect, sau care au fost, au avut dosare facute in functionarea cu binomul si care sunt nevinovati sa nu mai fie nici cercetati, nici in puscarie. Mi se pare corecta aceasta abordare. Ce face guvernul decide guvernul. Amnistia si gratierea se fac, nu se discuta. Dupa ce se fac, se aduc si argumentele necesare”, a spus Claudiu Manda.

Intrebat in legatura cu posibilele proteste pe care le-ar putea provoca o astfel de ordonanta, Manda a spus: "Ramane sa vedem ce va fi. Daca vor iesi in strada, ce se va intampla in acest sens. E important sa vedem daca e o alta solutie ca oamenii care au fost si au „beneficiat” de tot ce inseamna aceasta traiectorie informatii-parchet-judecatori, care au fost tine - si avem elemente, cel putin aparute in spatiul public, cum erau tintele identificate si cum se lucra la dosare - ce facem cu ei? E corect ca ei sa ramana in inchisoare?

E o chestiune pe care Guvernul, daca o da, o da cu argumentele necesare, nu stam sa facem o dezbatere despre subiect”, a adaugat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.