"PNL va contesta la CCR aceasta lege pe care o consideram a fi cras neconstitutionala", adeclarat Vilceanu, citat de hotnews.ro.

El a tinut sa explice si care sunt motivele de contestare la CCR.

"Aceasta lege leaga pensia de invaliditate de un stagiu minim de cotizare. (...) Practic, romanii care nu au contribuit minim 15 ani la sistemul de pensii si sufera un accident de munca sau o boala nu vor primi pensie ceea ce este clar neconstitutiona.

Exista o intreaga discutie cu conceptul de datorat si platit pentru a primi pensie. (...) Exista mai multe companii de stat care retin contributiile angajatilor si nu le platesc la sistemul de pensii, fapt care duce contribuabilul in situatia de a nu primi pensie pentru perioada in care aceste contributii nu au fost platite. (...) Aceasta lege introduce o mare nedreptate si ma refer la faptul ca, de exemplu, la un stagiu minim de cotizare de 15 ani ori ca vei contribui la salariul minim pe economie ori la cel mediu pe economie pensia pe care o vei primi este pensia minima si atunci este clar ca, cel putin din punct de vedere al contributivitatii, aceasta lege este stramba, este o lege proasta pentru ca incurajeaza practic cetatenii ca dupa 15 ani sa nu mai munceasca", a completat el.