Presedintele PNL, Ludovic Orban, chestionat daca liberalii ar putea accepta un guvern in jurul unui premier PSD daca motiunea de cenzura va trece, a sustinut ca ar fi "o chestiune absolut ilogica" sa dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD.

"Credeti ca noi dam jos un premier PSD ca sa punem un alt premier PSD? Acum chiar mi se pare o chestiune absolut ilogica. Caderea Guvernului Dancila este o prioritate absoluta pentru Romania. Nu putem sa preluam presedintia Consiliului Uniunii Europene cu asemenea indivizi care sunt in componenta guvenului, oameni care, imi pare rau ca trebuie sa spun, dar nu au cea mai mica calificare, cea mai mica pregatire, care sunt habarnisti, nu cunosc abecedarul administratiei, abecedarul economic.

Orice alta formula care se poate naste dupa caderea Guvernului, evident ca va fi prezentata si vom decide daca o vom sprijini sau nu o vom sprijini. Nu este obligatoriu, daca pica Guvernul asta si daca noi mergem cu o propunere de premier, ca Guvernul sa se faca in jurul propunerii de premier pe care o face PNL. Deci, cand se constituie un guvern, trebuie sa genereze o capacitate de a forma o majoritate parlamentara in spatele sau.

Dupa parerea mea, orice alta formula de guvernare care se poate naste dupa caderea acestui Guvern este mult mai buna decat actuala formula de guvernare. Nu poti sa ai un premier care sa confunde leul cu euro si care nici nu stia daca este vorba de RON sau de ROL, care la fiecare iesire publica asigura celebritate pentru liderii politici cu care se intalneste datorita gafelor pe care le face ea in atitudinile publice", a spus Orban la Digi 24, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.