Guvernul a adoptat joi o ordonanta de urgenta care prevede pastrarea pana la 15 martie 2019 a calitatii de asigurat si dreptul la pachetul de baza de catre persoanele care au obtinut venituri din pensii, activitati independente, agricole, drepturi de proprietate intelectuala, activitati independente in baza contractelor de activitate sportiva, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"In sedinta de Guvern de astazi a fost adoptata o OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii. Practic, punem in acord legea privind reforma in domeniul sanatatii cu ceea ce este prevazut in Codul fiscal in ceea ce priveste modalitatea de dobandire/ incetarea calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate de catre persoane fizice care obtin venituri, altele decat cele din salarii. Asadar, actul normativ prevede pastrarea calitatii de asigurat si dreptul la pachetul de baza al persoanelor care au obtinut venituri din pensii, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din drepturi de proprietate intelectuala, din activitati independente in baza contractelor de activitate sportiva, din arenda, din asocieri cu persoane juridice contribuabili, pana la data de 15 martie 2019, atunci cand se depun noile declaratii privind obligatiile de plata", a precizat Nelu Barbu.

El a adaugat ca incetarea calitatii de asigurat are loc dupa expirarea perioadei pentru care au fost depuse declaratiile, daca acestea nu sunt depuse pentru perioada urmatoare, scrie Agerpres.

"A fost luata aceasta decizie pentru a se asigura continuitate si pentru a se asigura fiecarei persoane accesul la servicii medicale si la pachetul de baza", a mai spus Nelu Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.