Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca "stilul" de a sesiza CCR pentru "orice" lege a devenit "o practica regretabila".
"Nu exista lege la care sa nu se faca sesizare la CCR. Am transformat in momentul de fata Curtea Constitutionala in arbitrul politic al disputelor din Romania. In Franta, intr-un an, Curtea Constitutionala a fost sesizata de trei ori.

Eu nu cred ca intre Putere si Opozitie in Franta nu exista dispute, dar e o alta filosofie si acest stil de a sesiza Curtea Constitutionala pentru orice lege a devenit o practica regretabila in ultimii doi, trei ani. Si in trecut CCR a fost sesizata. Zilele trecute am luat o decizie a CCR care purta numarul 611 pe anul acesta. Nu vi se pare ca nu e normal? Nu sunt numai (sesizari - n.r.) din Parlament, sunt si de la alte institutii si exceptii din dosare si presedintele. Toata lumea!"
, a spus Tariceanu, citat de bursa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.