Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat ca este deschisa unei noi discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe tema numirii noilor ministri de la Dezvoltare si Transporturi.

"Daca domnul presedinte va avea disponibilitatea, daca va dori sa discutam despre aceste doua numiri, asa cum am procedat de fiecare data voi avea toata deschiderea de a purta aceasta discutie. Daca nu, nu avem decat o singura alternativa, aceea de a astepta hotararea Curtii Constitutionale, pentru ca am vazut ca domnul presedinte nu vrea sa faca nicio nominalizare pana la decizia Curtii Constitutionale", a declarat Viorica Dancila la finalul CExN al PSD, intrebata daca marti, inaintea sedintei CSAT, ia in calcul o discutie cu presedintele Klaus Iohannis pe tema numirii noilor ministri de la Dezvoltare si Transporturi, conform dcnews.

Premierul s-a aratat "uimita" de declaratiile facute de Klaus Iohannis, pornind de la sesizarea CCR de catre Guvern pe tema numirii noilor ministri.

"M-a uimit foarte mult, si cred ca acest lucru nu trebuie sa se mai intample, declaratiile domnului presedinte care, pornind de la aceste nominalizari, care sunt atributul primului-ministru, a venit cu acele acuzatii si cu acele jigniri, sa spun, care cred ca nu trebuie facute, nu numai de presedintele Romaniei, dar cred ca de nimeni si impotriva nu numai a unei femei prim-ministru, ci impotriva oricarei femei. Deci, aceasta atitudine mi se pare o atitudine care nu trebuie sa o aiba presedintele Romaniei. Inca o data spun ca aceste lucruri nu fac decat sa adanceasca groapa, falia dintre presedinte, dintre institutia prezidentiala si primul-ministru si cred ca este ce ne trebuie cel mai putin in aceasta perioada in care ministrii au inceput sa preia Presedintia Consiliului UE", a adaugat Viorica Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.