Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat luni ca sustine proiectul legii pensiilor in forma existenta, respingand afirmatiile conform carora nu ar fi bani pentru plata pensiilor.

"Nu este legea (pensiilor - n.r.) nici a Olgutei Vasilescu, nici a lui Marius Budai, este legea propusa de PSD - ALDE, noi o sustinem in forma care este, daca vor fi ceva amendamente vom discuta in comisii si in plenul Camerei si vom decide", a afirmat Budai, la Parlament.

El a spus ca va respecta prevederile programului de guvernare si ca discuta "aproape zilnic" cu fostul ministru al Muncii Olguta Vasilescu.

"Discutam aproape zilnic, chiar si pe legea pensiilor, cu Olguta Vasilescu", a punctat el.

Marius Budai a criticat declaratiile conform carora nu ar exista bani la buget pentru a asigura plata acestor pensii: "Condamn ferm astfel de declaratii deoarece nu fac decat sa aduca panica in randul pensionarilor. Au fost astfel de declaratii si pe parcursul anului 2017 si s-au dovedit false".

Budai a infirmat faptul ca s-ar fi luat bani din Fondul de rezerva al Guvernului pentru pensii

"Nu este deloc asa. Dupa cum stiti, dinamica in Ministerul Muncii este foarte mare si ma refer la recalculari, la intrari noi in sistem si in fiecare an am estimat acest aspect si cu o saptamana inainte am cerut doamnei prim-ministru sa aprobe, sa fie de acord cu o ordonanta ca, in cazul in care avem nevoie, sa luam. Nu era terminat la acea data calculul pentru luna decembrie. Am terminat acest calcul, s-au solicitat acesti bani si drept dovada s-au si primit, nu sunt probleme", a sustinut Budai, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a mai afirmat ca nu exista riscul de a nu exista majoritate in Parlament pentru adoptarea proiectului Legii pensiilor.

"Nu cred ca exista acest risc. Noi avem o majoritate clara in Parlament, contrar celor ce se intampla si tuturor celor ce se discuta la aceasta ora public. Sa lasam faptele sa vorbeasca si, in momentul in care vine legea in plen, vom vedea", a precizat Budai.

Comisia pentru munca din Camera Deputatilor dezbate luni proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Proiectul a fost adoptat anterior de Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.