Completele de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au amanat, luni, toate procesele aflate pe rol, in contextul in care nu au fost trase la sorti noile complete de judecata.

Magistratii de la Curtea Surprema au decis luni sa amane toate procesele in materie civila si penala, fara a stabili un nou terrnen. Mai multe dosare mediatizate aveau astazi termen de judecata pe rolul acestor complete, printre acestea, dosarul in care Calin Popescu Tariceanu a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincinoasa si contestatiile in anulare facute de Elena Udrea si Alina Bica.

Judecatoarea Camelia Bogdan, in prezent suspendata din functie, a anuntat luni ca va contesta in instanta decizia CSM privind tragerea la sorti a completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Adevarul.ro.

"Niciodata in istoria tarii nu s-a intamplat ca un complet sa nu judece. Este imposibil ca cineva sa vina in fata unei instante si sa nu aiba parte de proces. Este o premiera in istoria Romaniei. Voi ataca decizia Colegiului de conducere de la Instanta suprema si voi ataca inclusiv hotararea CSM (...) Curtea Constitutionala nu a delegat CSM sa legifereze in materia completurilor de 5 judecatori. M-am consultat si cu alti colegi si aceasta hotarare adauga la lege. Noi eram hotarati sa sesizam CJUE, sa facem o trimitere preliminara, deoarece prin aceasta hotarare a CSM se incalca principiul separatiei puterilor in stat. Curtea Constitutionala nu putea sa delege aceste atributii CSM. Completurile se stabilesc prin lege organica (...) Niciodata nu s-a intamplat ca un justitiabil sa vina in fata instantelor pentru a se judeca si sa spui ca nu ai o instanta stabilita de lege. Se incalca dreptul la un proces echitabil. Doresc sa se anuleze acea hotararea a CSM, deoarece este o hotarare adoptata in afara cadrului legal", a declarat Camelia Bogdan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.