Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca nu are pe masa un act normativ referitor la amnistie si gratiere si a spus ca nu a discutat cu nimeni despre acest subiect, subliniind ca exclude ca pana la sfarsitul anului sa fie adoptata o ordonanta pe aceasta tema.
"Nu avem asa ceva (un act normativ privind amnistia si gratierea - n.r.) pe ordinea de zi, nu am asa ceva pe masa guvernului.(...) In calitate de prim ministru, nu am un act normativ care sa prevada asa ceva, nu am avut o discutie, deci nu pot sa prevad sau sa spun ceva. Nu stiu daca se impune o discutie, nu pot sa stiu ce se va discuta in Comitetul National. Fiecare poate sa spuna opinia, aceasta este democratia. Eu va spun ca nu se da... Pot sa spun eu ce se intampla peste doi ani, peste trei ani, peste un an? Eu v-am spus ca nu am avut nicio discutie. Am vazut opiniile colegilor din PSD, fiecare e liber sa-si spuna opinia, eu nu am avut nicio discutie despre acest lucru. In CEx fiecare isi va spune punctul de vedere, nu pot sa prevad ce problema va ridica un membru al CEx-ului. Eu v-am spus ca nu am pe masa acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie si gratiere", a afirmat Dancila la Palatul Parlamentului, dupa o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Intrebata daca exclude ca pana la finalul anului sa fie adoptata o Ordonanta privind amnistia si gratierea, Dancila a raspuns afirmativ.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.