Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat despre cresterea salariilor bugetarilor ca se va aplica si anul viitor la fel ca si majorarea punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie 2019, iar voucherele de vacanta se vor da pentru toti bugetarii la fel ca in 2018.
"Asa cum am spus, anul viitor salariile si pensiile se vor lua cu siguranta. Cresterea salariilor, conform Legii 153, se va aplica la fel, dar si ceea ce am spus cu punctul de pensie de la 1 septembrie cu 15% se va aplica. In felul acesta facem bugetul pe 2019. In rest, acele prorogari de masuri care s-au dat din 2010, respectivul domn (Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor n.r. ) ar trebui sa stie de ele si trebuie sa inteleaga ca se fac an de an, nu le facem noi acum special sau anul trecut, s-au facut din 2010. (...) Chestia cu inghetatul salariilor nu este nici corecta, nici reala", a spus Teodorovici, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul Finantelor a facut aceste precizari ca urmare a unor informatii furnizate de presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, potrivit carora in sedinta de Guvern de vineri ar urma sa fie aprobat un proiect de Ordonanta prin care salariile bugetarilor vor fi inghetate anul viitor, la nivelul lunii decembrie, iar voucherele de vacanta nu se vor mai acorda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.